Welkom in Flower Camping Le Belvédère ****, in de Gorges de la Truyère - Pays de Saint-Flour, aan de voet van de grootste vulkaan van Europa!

De camping ligt in de regio Auvergne, in het departement Cantal.

Het verhaal… De oudste van de reuzen van Auvergne, gelegen in het vulkaanpark van Auvergne, het Cantalgebergte, is de grootste stratovulkaan van Europa. Een gebied van 2.700 km² en een diameter van 70 km. Zijn imposante omvang wordt gevormd door een centrale kegel en een omringende piedmont. De reliëfs van Cantal vertonen een sterke originaliteit, door hun vulkanische aard en hun bergkarakter, die het hele massief een echte Alpenuitstraling geven.

Onze camping ligt op 700 m boven de zeespiegel, op een terras met uitzicht over de volledige vallei van de Truyère; een rivier die ontspringt op 1450 meter hoogte in het massief van Margeride.
... U zult er toevallig terechtkomen maar de schittering van het landschap zal u doen terugkomen...

Vanaf de top van onze Belvédère overschouwt u de groene natuur en bewondert u de verrassend mooie landschappen van de Gorges de la Truyère... Onderaan de dam van Lanau en in haar watersportcentrum worden heel wat activiteiten op het water en op land aangeboden.

Dankzij de vrolijke en familiale sfeer zult u zich meteen thuis voelen in de verhuuraccommodaties of op een kampeerplaats.

Als dorp met het warmste thermisch water van Europa, 82 °C, ontvangt Chaudes-Aigues in haar Caleden thermen, erkend voor reumatologie en artritis, meer en meer kuurgasten.

Voor informatie en reserveringen kunt u terecht bij het onthaal, open van maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 18 uur.

Flower Campings : Campings Auvergne