Cantal

Het vulkanische massief van de Cantal, centraal gelegen in het departement Cantal, reikt tot 1858 meter hoogte met de Plomb du Cantal. De vorm is die van een afgevlakte kegel met brede kloven en diepe valleien die gegroepeerd zijn in een ster rond zijn geografische centrum, de Puy Mary (1785 m).

Balade en montagne

Bergwandeling

Heel wat routes, soms hoog in de lucht, zwerven door de ruggen en laten elke voorzichtige wandelaar met een beetje uitrusting proeven van de geneugten van de bergen en het buitenleven.

L'eau

Water

Water tekent het berglandschap overal, van bronnen tot rivieren of kleine stroompjes, het geeft het land kleur en beweging. Af en toe biedt het ook een spektakel die kracht en elegantie combineert wanneer het geweldig naar beneden stroomt over enorme rotsachtige oevers.

Volcan

Vulkaan

De Cantal, de grootste vulkaan van Europa, die u kunt ontdekken in het hart van het vulkaanpark, via de plateaus van Margeride, Planèze en Aubrac, door de valleien van de Alagnon, de Cère, de Brezons, de Bès en natuurlijk de Truyère met zijn drie grote meren te volgen

Le cantal

Cantal kaas

Traditioneel wordt Cantal geproduceerd in de bergen, in een buron. Het team van 'buroniers' dat verantwoordelijk is voor deze zomerproductie bestaat over het algemeen uit drie mannen: de herder die de kudde beheert, de veeboer die de productie van de kaas overziet en de hulphelder of boutillier.raditionnellement, le Cantal se fabrique en montagne, au buron. L'équipe de buroniers chargés de cette production estivale est en général compsée de trois hommes : le berger qui surveille le troupeau, le vacher qui dirige la fabrication du fromage et le boutillier ou aide-vacher.

La Salers

De Salers

De Salers heeft een ongelooflijke klasse, met zijn lange gestalte, zijn horens in liervorm of spiraal, en zijn mahonie vacht, met licht krullend haar. De Salers is een koe uit Auvergne die wordt gekweekt voor zijn melk of vlees.

La nature

De natuur

Een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een genereuze fauna en flora.