Daguitstappen

Lac de Granval

Dag 1 - Het meer van Granval

Vertrek vanuit Chaudes-Aigues naar het meer van Granval, eerste halte bij het uitzichtpunt van Mallet, zwemmen op het strand en daarna naar het recreatiecentrum van Mallet, terug omhoog naar het Viaduct van Garabit, middagmaal in de herberg van het kasteel van Alleuze, met kleine wandeling naar het Viaduct van Garabit, avondmaal in de herberg van het kasteel van Alleuze met nadien een kleine wandeling rond het kasteel.

Puy Mary

Dag 2 - Puy Mary

De grote tour begint met een bezoek aan de middeleeuwse stad Murat, dan volgt de klim naar de Puy Mary met een picknick op de top, afdaling naar het dorp Salers, dorp dat geklasseerd staat als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Laguiole

Dag 3 - Laguiole

Op de weg naar Aubrac wordt halt gehouden voor een kleine wandeling in het bos van Lacalm, duik in de wereld van de sprookjes met spelletjes voor de kinderen, ontdekking van de planten, en kleine wandeling in het bos (1 uur). Bij aankomst in Laguiole kunt u een bezoek brengen aan de kaasfabriek "Jeunes montagnes" om er te proeven van hun producten. Vertrek vervolgens naar de waterval van Derock, richting Nasbinals en terug door de vallei van Bès en Chaudes-Aigues.

Le Plomb du Cantal et saint-Flour

Dag 4 - Le Plomb du Cantal en saint-Flour

Bij het verlaten van Neuvéglise, volg de richting van Paulhac en daarna de col de Prat de Bouc. Parkeer de auto en klim naar de Plomb du Cantal (1855m), reken 3u tot 3u30 voor de beklimming van de Col, op de top krijgt u een adembenemend uitzicht over de Cère-vallei, de Puy Mary en de Puy Griou, bij een heldere hemel reikt het zicht van de Monts Dore tot aan de Truyère, langs de Aubrac en de Margeride. Een onvergetelijke familiewandeling waar liefhebbers van wandelen en de natuur van zullen smullen. Terugkeer via Andelat Saint-Flour en de waterval en het kasteel van Saillnat (15 minuten), vervolgens avondmaal in Saint-Flour, stad van kunst en geschiedenis, wij raden "Chez Geneviève" aan, een uitstekende keuken met een goede prijs-kwaliteitverhouding en regionale gerechten.

Les cascades de la vallée de Brezon

Dag 5 - De watervallen van de vallei van Brezon

Een van de wonderen van de regio, een volledig ongerepte vulkanische vallei, te ontdekken vanaf Pierrfort. We raden aan om te starten met de bovenkant van de vallei langs een parcours dat u vijf watervallen zal doen ontdekken, en te eindigen met de mooiste van de regio, de waterval "Du saut de la truite" (40 minuten) heen/terug. Terugkeer via het dorp Orcières, met zijn typische huizen gemaakt van vulkanisch gesteente.