Activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt

Wanneer u uw bagage laat vallen op camping Le Belvédère, wacht een landschap van groen en rust u op. Of u nu komt voor een paar dagen, een week of langer... u zult een regio ontdekken die rijk is aan erfgoed en prachtige locaties die nog steeds natuurlijk, authentiek en streekgebonden zijn. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken in een straal van 50 km.

Saint-Flour

Saint-Flour

De geschiedenis van Saint-Flour, historische hoofdstad van de Haute-Auvergne en eeuwenoude stad, begon in de IVe eeuw. Kuier door de middeleeuwse straatjes die getuigen van een prestigieus verleden: de versterkte poorten en de overblijfselen van de vestingen, de kathedraal, het voormalige paleis van de bisschop waar vandaag het museum van de Haute-Auvergne is gehuisvest, het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Alfred Douet... het rijke verleden kan worden gelezen op de stenen en het karakter van haar monumenten.

Viaduc de Garabit

Viaduct van Garabit

Het viaduct van Garabit, een majestueus werk van ijzer gerealiseerd door het bedrijf van Gustave Eiffel tussen 1880 en 1884, verbindt al meer dan 120 jaar de twee oevers van de Truyère en wordt bewonderd door de inwoners van Auvergne en vakantiegangers die het ontdekken langs de wegen die de vallei doorkruisen.

Alleuze

Het kasteel van Alleuze

Het kasteel van Alleuze is gebouwd op een bergtop dat door de dam van Grandval wel op een schiereiland lijkt. Dit fort behoorde toe aan de bisschop van Clermont en deed dienst als zijn tiendschuur. Onderaan het kasteel, op slechts een tiental meter, kunt u de prachtige middeleeuwse kapel met haar kruis bewonderen.

La Truyère

De Truyère

De Truyère, een zijrivier van de Lot, heeft door de eeuwen heen diepe kloven gegraven van de Cantal tot in de Aveyron. Gevuld door de stuwmeren van Garabit-Grandval, Lanau en Sarrans, bieden de kloven van Truyère prachtige landschappen van een verrassende en contrasterende schoonheid.

Chaudes-Aigues

Chaudes-Aigues

Chaudes-Aigues, het zuidelijkste station van de Auvergne, is volledig het teken van de warmte geplaatst. Genesteld tussen de bergen van de Cantal, van Margeride en van Aubrac, in het ravijn van Remontalou, is Chaudes-Aigues het best bekend om zijn warmwaterbronnen, met 82 °C aan de bron, de warmste in Europa .

Centre thermoludique

Spa-centrum

Het spa-centrum, een belangrijke locatie voor rust en ontspanning, is een uitnodiging tot de geneugten van het water in een houten omgeving en galerijen. Kom en ontspan in de warmste wateren van Europa. Het overdekte zwembad is een grote lagune met thermaal water (32 °C), watervallen, geiserbubbels, massagestralen... Turks bad, sauna en jacuzzi

Pont suspendu

Hangbrug

Deze hangbrug hangt over de Truyère, en werd gebouwd tijdens de constructie van de dam van Sarrans in 1934 en 1935. De dam van Sarrans werd afgelopen zomer volledig leeg gelaten, en onthult voor u beneden, intact, de oude stenen brug, geklasseerd als historisch monument en gebouwd in de XIVe eeuw door de Britten om de Truyère over te steken.

Gorges

Gorges

Deze indrukwekkende kloven bevinden zich in een van de wildste gebieden, grenzend aan de hooglanden van Aubrac en Margeride. Ze zijn de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en zeldzame diersoorten, zoals de slechtvalk in de rotsachtige gebieden.

Le Plomb du Cantal

Le Plomb du Cantal

Le Plomb du Cantal, is het hoogste punt van het Cantalgebergte. Zijn 1855 meter maken het tot de tweede hoogste piek in het Centraal Massief na de Puy de Sancy.

Aurillac

Aurillac

Het zoete leven en feestelijke razernij, Aurillac schommelt tussen de bergen het zuiden, maar is in geen geval de koude stad die ten onrechte door het weerbericht wordt geportretteert! Het historische erfgoed, de oevers van de Jordanne en de eeuwenoude winkels verdienen een echt bezoek.

Gorges de la Jordanne

Gorges de la Jordanne

De Gorges de la Jordanne, van mysterieuze schoonheid, hebben zich door de eeuwen heen een weg gebaand door de vulkanische breuken... Tussen rotsen, planten en rivier reiken ze tot wel 60 meter diep!

Salers

Salers

Op 950 meter hoogte biedt de versterkte stad een rijk erfgoed, een onmisbaar bezoek in de regio. Unieke stad uit de 16de eeuw, met zijn herenhuizen en de torenhuizen van vulkanisch steen die het dorp een sobere charme geven

Puy Mary

Puy Mary

Vanuit de lucht gezien is de Puy Mary een echte piramide die reikt tot 1787 meter hoogte. Het uitzonderlijke landschap van het Cantalgebergte, gevormd door vulkanische uitbarstingen en de erosie van gletsjers leveren de grootste vulkaan in Europa (2700 km²).

Vallée de l'Allagnon

Vallei van Allagnon

Schilderachtige vallei die een bezoek waard is: volg de Alagnon rivier die zich uitstrekt van het Cantalgebergte tot de Saut du Loup in de Puy de Dome, gedurende ongeveer 70 km, in een groene omgeving. Een route vol natuur en geschiedenis neemt u mee op een reis door de tijd...

Murat

Murat

Versterkte stad, omringd door drie basaltische bergtoppen, en een van de meest actieve middeleeuwse steden in de XIVe eeuw, beurzen, markten, ambachten... Vandaag is dit kleine industriële centrum een hoogtepunt van het toerisme in de Cantal. Niet te missen: de oude huizen uit de XVIIe eeuw, met zuilengalerijen in elliptische vorm, netjes bedekt met leisteen, typerend voor de gebouwen van de stad

Musée de l'Agriculture

Museum van de Landbouw

Het museum van de Landbouw is een juweeltje die u absoluut moet zien in het mooie en typische dorpje Coltines. U zult door de seizoenen heen het leven van de lokale mensen ontdekken in een prachtige boerderij uit de XVIIe eeuw tijdens een fascinerend, leuk en leerzaam bezoek.

Parc zoologique d'Arde sur Couze

Zoo van Arde-sur-Couze

De Zoo van Arde-sur-Couze (Puy de Dôme) heeft als thema dieren van de top van de wereld. Een park van 25 ha, met niet minder dan 400 dieren, verdeeld in 70 soorten uit de vijf continenten. Een plezier om te wandelen tussen de apen en geiten... een leuke middagwandeling en een waar genot voor de kinderen !!!